top of page

הטיפים שלי לצילום ילדכם.


לכולנו יש מאות אם לא אלפי תמונות של הילדים שלנו בטלפון, במחשב וחלקן אפילו אנו מדפיסים לאלבומים מיוחדים.

התמונות הללו הן הזכרון שלנו, אך לאור זמינות אמצעי הצילום איכותן הולכת ויורדת. תחשבו על זה, פעם אנשים היו הולכים לצלם מקצועי כדי לתעד את התמונה שישימו באלבום המשפחתי וגם מי שצילם במצלמה שלו לרוב הבין את יסודות הצילום והשקיע בכל תמונה.

מכיוון שכנראה רוב האנשים לא יחזרו למצלמות פילם או ישקיעו אלפי שקלים בציוד צילום מקצועי - להלן כמה טיפים שיעזרו להוציא את המיטב ממצלמות פשוטות או סלולאריות.

לצילום נכון:

  1. בהגדרות המצלמה יש לוודא שבחרתם ברזולוציה הגבוהה ביותר. התמונות ייצאו "כבדות" יותר אך איכותן גבוהה יותר.

  2. לרוב, הזווית הנכונה ביותר לצלם ילדים היא מהגובה שלהם ולא מלמעלה.​

לרוב, הזווית הנכונה ביותר לצלם ילדים היא מהגובה שלהם ולא מלמעלה.



3. חשוב להחליט מה נושא הצילום (הילד במקרה זה) ולהתמקד בו. שימו לב שלא יכנסו דברים מיותרים ובולטים לתוך הפריים, אשר יקחו את תשומת הלב מהנושא. תנסו לעשות זום או להתקרב לילד. לחילופין ניתן להוציא פיזית את הגורם המפריע מהפריים.

4.התאורה הטובה ביותר לצילום היא תאורת יום ובחוץ - תצאו מהבית! אם כבר מצלמים בבית, אל תצלמו לכיוון השמש ואם אין ברירה אז תשתמשו בפלאש. *תזכרו טיפ זה גם בצילומי חוץ. הדוגמא הקלאסית היא צילום בים כאשר השמש שוקעת. צלמו עם פלאש וכך יראו גם את הים וגם את הילד.

בצילום מול השמש מומלץ להשתמש פלאש על מנת להאיר את הילד

כשהתאורה חלשה התמונה יוצאת באיכות נמוכה (עם רעש) ולכן מומלץ להשתש בפלאש.


בצילום מול השמש מומלץ להשתמש פלאש על מנת להאיר את הילד





5.כשמצלמים ילד הכי חשוב שהפוקוס יהיה על העיניים. למשל בסלולארי יש לשים את הריבוע כך שיתמקד על העיניים ורק אז לצלם. במצלמה פשוטה לרוב נקודת הפוקוס תהיה במרכז הפריים. תביאו את העייניים למרכז הפריים, לחצו חצי לחיצה על כפתור הצילום ותוך כדי "החצי להחיצה" תחזירו את הפריים לאיך שתיכננתם אותו ואז סיימו את הלחיצה.

6. בכל בית יש את המיקום והשעה שהתאורה טובה ומחמיאה. מצאו את המיקום ונסו לצלם בעיקר שם. אם מצלמים מול השמש תקבלו את האפקט של ברק בעיניים.

  1. אם מצלמים כשהילדים בתזוזה (ולרוב הם כן...) תימנעו מתמונות מטושטשות ע"י שימוש בפלאש (שמקפיא את התמונה). ברוב המצלמות יש גם מצב ספורט שגם הוא עושה את העבודה.

  2. כשמצלמים בסלולארי תוודאו שהמצלמה התפקסה ונושא התמונה חד. הסימן לכך הוא שהריבוע נהפך לירוק. במצלמות כיס מוודאים את זה ע"י חצי לחיצה.

  3. אחת הטעויות הנפוצות היא חיתוך קצוות הגוף (אלא אם כן זו הייתה כוונתכם). שימו לב כשמצלמים תמונת גוף מלאה לא לחתוך כפות רגליים או את הלמעלה של הראש.

  4. טיפ כללי : צלמו בסבלנות ,תוודאו שהילד בעניין, לא רעב עייף. מבט זה חשוב אך הרבה תמונות בלתי נשכחות טבעיות שפשוט תפסתם את הרגע.

פשוט לתפוס את הרגע

פשוט לתפוס את הרגע

טיפים להדפסה:

  1. אם קיימתם את ההוראות סעיף 1 מקודם, אז איכות ההדפסה תהיה גבוהה ולא מפוקסלת.

  2. תוודאו שהתמונה ששלחתם להדפסה היא התמונה המקורית ולא התמונה שכווצה לשם Whatsup או Facebook.

  3. תעברו על התמונות, צמצמו כמה שאפשר את התמונות הפחות טובות – מטושטשות, כהות, עם רעש כך גם תמונות דומות.

  4. כשמעצבים אלבום דיגיטלי כדאי שהתמונה הכי קטנה תהיה בגודל 10*15 (כמו ההדפסות של פעם). זה אומר שבעמודA4 יהיו עד 4 תמונות. זו הסיבה שחשוב להקפיד על סעיף 3 - תבחרו רק את התמונות הטובות והמוצלחות ביותר.

  5. כדאי לעבור על התמונות בתוכנת עריכה פשוטה (שיש בכל מחשב) לשם שינויי בהירות ולחיתוך אם יש צורך (שימו לב חיתוך מוריד את הרזולוציה של התמונה).

  6. שימו לב! רוב תוכנות העיצוב של האלבומים הדיגיטליים מתריעות כאשרר התמונה לא באיכות טובה. אז אם קיבלתם את ההתרעה - תורידו את התמונה ותחפשו תמונה מקורית אם יש.

מקווה שהטיפים יהיו לכם מועילים ובכל מקרה ממליצה מדי תקופה לצאת לכמה שעות המוקדשות לצילום בתאורה טובה או לפנות לצלמת מקצועית.

לחצו על התמונה לעוד צילומי ילדים לדוגמא

Marina@marina-kogan.com © 054-2464443 © כל הזכויות שמורות מרינה קוגן צלמת©

コメント


פוסטים נבחרים

פוסטים אחרונים
  • YouTube
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
bottom of page